Ana Sayfa
Bölüm
Bölüm Başkanından

Bölüm Başkan'ından

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde 2012 yılında kurulan Halkla ilişkiler ve Reklamcılık Bölümü dört yıllık lisans eğitimi vermektedir. Bölümde örgün ve ikinci öğretimin yanı sıra tezli ve tezsiz yüksek lisans programları bulunmaktadır.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü hem akademik hem sektörel anlamda alanla ilgili uzman bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda bölümün ders içerikleri teorik bilgi sunmakla birlikte öğrencilere aynı zamanda uygulama becerisi de kazandıracak şekilde hazırlanmaktadır. Bilhassa 6.yarıyıl lisans programında yer alan topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında, öğrencilerin içinde yaşadıkları çevrenin farkında olmaları, toplumsal sorunlara duyarlılık göstermeleri ve toplumun gelişimi için bu sorunların çözümünde aktif olarak yer almaları gerektiği bilinci aşılanmaktadır. Bu anlamda kendi projelerini üretmeleri ve bunları hayata geçirmeleri konusunda öğrenciler desteklenmektedir.

Sürekli düzenlenen seminerle bir taraftan öğrencilerin halkla ilişkiler alanıyla ilgili çağdaş ve güncel gelişmeleri takip edebilmesi sağlanmakta öte taraftan ise alanda önde gelen kişilerinin deneyim ve önerilerini öğrencilerle paylaşabilecekleri bir ortam sunulmaktadır.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nün amacı, öğrencilerinin etkin iletişim becerilerine sahip, konusunda donanımlı, topluma faydalı, çalışkan ve üretken bireyler olarak yetişmeleridir. Mezunlar halkla ilişkiler ve reklam ajanslarında, özel ve kamu kuruluşlarının kurumsal iletişim, halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümlerinde görev yapmaktadır.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı

Prof. Dr. Metin Işık